Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Χορευτικό «ξέσπασμα» στην Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Η ανατρεπτική ομάδα RootlessRoot, αποκαλύπτει την άγρια ομορφιά του χορού, σε μια παράσταση όπου η εκρηκτική ροκ-ηλεκτρονική μουσική του John Parish παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Ένα εκρηκτικό θέαμα υψηλής τάσης με τον θρυλικό John Parish alter ego και σταθερό συνεργάτη της PJ Harvey επί σκηνής.

Η ομάδα χορού RootlessRoot, με σημαντική πορεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και ο θρυλικός μουσικός John Parish παρουσιάζουν το Kireru ( που σημαίνει «ξέσπασμα»!), μια παράσταση αστείρευτης έντασης, από 17 έως 28 Οκτωβρίου 2012 (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Ένας άνεμος οργής θα σαρώσει το λευκό τοπίο της σκηνής του Kireru. Μια θάλασσα από λευκά πλαστικά μαχαιροπίρουνα θα υποχωρεί με θόρυβο καθώς οι οκτώ εκπληκτικοί χορευτές, από πέντε διαφορετικές χώρες, που συμπράττουν με τους RootlessRoot, θα φέρνουν στη σκηνή ένα χορό υψηλής τάσης, εκτός ορίων, υπέροχα απελευθερωτικό.

Στο Kireru, που στα ιαπωνικά σημαίνει «ξέσπασμα οργής», χορός και γλυπτική γίνονται ένα: η εσωτερική αγωνία για τον κόσμο εκφράζεται με μια διαρκή πάλη μεταξύ των χορευτών, η οποία με την ενέργειά της αναδιαμορφώνει συνεχώς ένα σκηνικό από μαλακό πηλό. Στο περιβάλλον τρομακτικής πίεσης όπου ζούμε, και όπου όλοι μας είμαστε ταυτόχρονα θύματα και θύτες, οι RootlessRoot επιλέγουν να ονειρευτούν τη στιγμή που τα εγκεφαλικά όρια του πολιτισμένου Δυτικού ανθρώπου θα υποχωρήσουν με πάταγο για να επιτρέψουν στο σώμα να εκφράσει την απόλυτη ελευθερία.

Η άλλοτε νοσταλγική και άλλοτε σκληρή μουσική του John Parish συντροφεύει μια παράσταση-μανιφέστο, που ξεκινά με τη διατύπωση «πρώτα θα καταβροχθίσουμε όλα σας τα άλογα». Η μουσική του Kireru θα περιλαμβάνει κομμάτια από παλαιότερες δουλειές του και από τις συνεργασίες του με την PJ Harvey, καθώς και πρωτότυπη μουσική γραμμένη ειδικά για την παράσταση.

To Kireru θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Αθήνα, από 17 έως 28 Οκτωβρίου, στην Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί σε σκηνές της Ευρώπης.

Πηγή: www.zougla.gr


Eπισκεφθείτε μας ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: www.iek-xini.edu.gr  και στο fb: www.facebook.com/iekxini

ιεκ, δημοσια ιεκ, ιεκ δημοσια, iekxini, iek xini, iek-xini, ιεκ θεσσαλονικης, ιδιωτικα ιεκ, δημοσιο ιεκ, iel, iek peiraia, σχολες κομμωτικης, ιεκ αθηνας, ιδιωτικα ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ ξυνη, ιεκ θεσσαλονικης, δημοσια ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ οαεδ, ιεκ πατρας, ιεκ ειδικοντητες, σπουδες, spoudes, ιεκ κομμωτικης, ιεκ πληροφορικης, ιεκ φυσικοθεραπειας, ιεκ μηχανολογιας, ιεκ λογιστικης, ιεκ μαγειρικης, ιεκ σεφ, iek sef">