Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ στο 14ο μαθητικό συνέδριο για το περιβάλλον!

Για 14η συνεχή χρονιά, η περιβαλλοντική οργάνωση «Ελλάδα Καθαρή» διοργάνωσε το Μαθητικό Συνέδριο για το Περιβάλλον στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ έδωσαν δυναμικό «παρών». Σπουδάστριες του Τομέα Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας παρείχαν υπηρεσίες γραμματειακής υποστήριξης στο συνέδριο και οι σπουδαστές του τμήματος Γραφιστικής του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας
δημιούργησαν τα εικαστικά για την αφίσα και τα πανό που πλαισίωσαν το 14ο Μαθητικό Συνέδριο για το Περιβάλλον, με θέμα «Νερό- Σταγόνα Ζωής» .

Όπως όλες οι δραστηριότητες της «Ελλάδα Καθαρή», το Μαθητικό Συνέδριο βασίστηκε στις αρχές της Agenda 21 που
θεωρεί αναγκαία την ισορροπία μεταξύ της οικονομίας, του περιβάλλοντος και του κοινωνικού τομέα. Τονίζει σε ειδική παράγραφο ότι είναι απαραίτητο οι νέοι από όλες τις χώρες του κόσμου να συμμετέχουν σε όλες τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για θέματα που αφορούν τη σημερινή, αλλά και μελλοντική πορεία του πλανήτη μας. 

«Νερό – Σταγόνα Ζωής» ήταν το θέμα του φετινού Μαθητικού Συνεδρίου με αφορμή την καθιέρωση του 2013 από τον ΟΗΕ, ως «Διεθνές Έτος Συνεργασίας για το Νερό».
Το 14ο Μαθητικό Συνέδριο έλαβε χώρα με ιδιαίτερη επιτυχία στην Αθήνα, την Τρίτη 5 Μαρτίου, και συμμετείχαν 13 σχολεία από την Αττική. Στο εν λόγω συνέδριο απηύθυναν χαιρετισμό η κα Κάρλα Μανωλοπούλου, Επίτιμη Πρόεδρος της «Ελλάδα Καθαρή» και ο κ. Άγγελος Αντωνόπουλος, Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Αθηναίων.  Έγινε επίσης μία μικρή παρουσίαση από τον κ. Νίκο Κιούση, Συντονιστή Φορέων της Πανελλαδικής Δράσης «Let’s Do It Greece» στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας Let’s Do It που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2013.